Despre Gabriel Tischer

Gabriel Tischer nu este nici pe departe o figură necunoscută în Sibiu, ci, mai degrabă, face parte din acele personalități locale care se bucură de simpatia multor iubitori ai orașului de pe malurile Cibinului. Fire sociabilă, prezență plăcută în cercurile sale de prieteni, mână fermă și minte rațională în proiectele pe care le-a construit în cariera sa profesională, Gabriel Tischer are ca atu o vastă experiență în domeniul privat, unde timp de peste 20 de ani a condus și administrat companii din industrii extrem de diferite. Fără dubiu, profilul său este cel al unui mentor sau consultant în management de nivel înalt. Ca un corolar firesc al unei ascensiuni sociale merituoase, experiența din ultimii trei ani în prima sa funcție din domeniul public, aceea de președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, l-a determinat să-și dedice întreaga experiență de viață comunității în care trăiește, fiind propus din partea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

Candidatura colegului nostru, Gabriel Tischer, a fost îmbrățișată de toți membrii Forumului cu credința în calitatea „lucrului bine făcut”, așa cum ne-am asumat prin tradiție de la înaintașii noștri sași. Îl cunosc pe Gabriel de foarte mulți ani și am apreciat întotdeauna onestitatea, seriozitatea și integritatea sa. Prin proiectele derulate până acum a dovedit că este un bun profesionist, cu o minte deschisă, un om pentru care responsabilitatea, perseverența și performanța sunt valori reale, inalienabile. Acestea sunt, de altfel, și valorile pe care Forumul Democrat al Germanilor din România le-a promovat întotdeauna în modul de a face administrație publică în România.

(Martin Bottesch)

Fără a fi fost implicat în politică, Gabriel Tischer se afirmă acum ca un om care decide, analizând cu luciditate situația socială actuală, că e momentul să nu mai privească cu pasivitate destinul comunității sale, ci să își concentreze toate cunoștințele și experiența acumulată în anii de carieră în scopul găsirii unor soluții viabile pentru a îmbunătăți standardul de viață al comunității județului Sibiu. Provenind dintr-o familie de sași și locuind aproape întreaga sa viață în Sibiu, Gabriel Tischer reușește să combine pasiunea pentru business cu bucuria de a trăi, iar aceasta este, de fapt, cheia succesului său în tot ceea ce întreprinde.

În CV-ul său regăsim atât funcții de președinte în diverse consilii de administrație, precum și cea de membru în consiliul director al câtorva dintre cele mai marcante evenimente culturale ale Sibiului. Proiectele sociale și culturale la dezvoltarea cărora ia parte în cadrul fundației Atașatului Social al Ambasadei Austriei la București sunt vectorii care stau la baza dorinței sale de implicare în administrația publică.

Într-o perioadă plină de provocări nemaiîntâlnite pentru orice conducător din administrația locală, Gabriel Tischer vine în fața sibienilor propunându-le un parteneriat deschis, de pe pozițiile dialogului, al meritocrației, al respectului față de valorile consacrate ale colectivității.

Viziunea mea privind conducerea județului se întemeiază pe principiul unui parteneriat stabil, construit pe încredere reciprocă și valori comune. Consiliul județean trebuie să fie un pol de coeziune și nu de putere, un partener echitabil și echidistant pentru toți cetățenii și pentru toate primăriile din județ, asigurând rolul esențial de a uni comunitățile. Din punct de vedere administrativ aceasta se traduce prin a avea o rețea de drumuri moderne, un sistem integrat de transport județean și urban, un sistem de sănătate funcțional, un sistem de educație performant, relații sociale centrate pe nevoile cetățeanului.

(Gabriel Tischer)

Echipa FDGR

Trimite mesaj

 

 

Consiliul Județean merită un manager profesionist,
care să rezolve problemele în interesul cetățenilor - Paul Porr, Președintele FDGR